Avioneuvoja asiakassuhteisiin

Jonne Saivosalmi
|
22.04.2016

Avioliittoa ja asiakassuhteita on usein verrattu toisiinsa. Eikä syyttä. Uusien asiakkaiden tai uuden mainostoimistokumppanin hankinta muistuttaa suomalaisista vanhoista elokuvista tuttuja kosiomatkoja tai seuranhakuilmoitusten selailua. Kenellä on sopiva tausta, arvot, mieltymykset ja tulevaisuudensuunnitelmat? Kenen kanssa kemiat kohtaavat suloisimmin?

Julkisen sektorin osalta kilpailutukset ovat ennemminkin kuin hevosmarkkinoita, joissa seisomme torilla rivissä ja asiakas kurkkaa hampaat, tutkii historian ja testaa vetokyvyn. Vahvin ja kustannustehokkain polle vie ansaitusti voiton.

Kun sopiva kumppani on tavalla tai toisella löytynyt, alkaa kuherruskuukausi. Kaikki, mitä toinen sanoo ja tekee, on upeeta ja mahtavaa. Yhdessä voimme valloittaa maailman tai ainakin lähitienoon markkinat.

Sitten alkaa arki, jossa suhde punnitaan. Riittääkö intohimo, tahto kuunnella toista ja pitkäjänteisyys hakea uusia sopivia ratkaisuja?

Parhaimmillaan niin avioliitto kuin asiakassuhdekin on silloin, kun ruusunpunaiset lasit on riisuttu. Molemmat osapuolet tuntevat toisensa hyvässä ja pahassa, luottavat toisiinsa, puhuvat toisilleen avoimesti ja haluavat rakentaa suhteesta aina vaan lujemman. Asiakkaan projektit ovat kuin lapsia, jotka kasvatetaan yhdessä maailmalle – ja tuetaan kunnes niiden omat siivet kantavat.

Parhaat ja toimistollekin kannattavimmat asiakkuudet ovat kestoltaan pitkiä. Kun asiakkuuden pumpuli-, pronssi- tai peräti hopeahääpäivä lähestyy, tiimimme on jo niin hyvin sisällä asiakkaan tarpeissa, että puolison… eikun asiakkaan tarvitsee sanoa vain puoli lausetta ja olemme jo ratkaisseet hänen ongelmansa.

Entäpä jos tulee ryppy rakkauteen? Siinä vaiheessa on hyvä kaivaa esiin avioehto (sopimus), joka toivottavasti on kirjoitettu viimeistään ennen yhteen muuttoa. Kunhan suhde on alun alkaen riittävän vahvalla pohjalla, pienet vaikeudet saadaan kyllä selvitettyä. Viimeistään yhteinen kynttiläillallinen nostaa suhteen taas uuteen kukoistukseen.

Siinä asiakassuhde ja avioliitto poikkeavat toisistaan, että avioliitossa ei yleensä suvaita kovin montaa läheistä kumppania yhtä aikaa. Mutta mainostoimistossa monet rinnakkaiset suhteet, syrjähypyt ja flirttailut vain piristävät mieltä ja kasvattavat intohimoa myös niitä pitkäaikaisia kumppaneita kohtaan. Ne tuovat inspiraatiota, oppia ja kokemusta – ja näin yhteiselo pitkäaikaisen luottokumppanin kanssa jatkuu ruusuisena ja molempia osapuolia palkitsevana vuodesta toiseen.

Sanokaamme siis toisillemme tänäänkin: ”Tahdon!”

Samaa mieltä? Jaa somessa!


Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla

MADE WITH BRIGHT ATTITUDE.

Ota meihin yhteyttä

Briiffi Oy, Aurakatu 18, PL 52, 20101 Turku, puh. 02 275 2300

Rekisteriseloste

Seuraa meitä:
Youtube   Facebook   Instagram