Ihminen on tavoitteellinen olento. Kohti ennalta mietittyä maalia kulkeminen on meille lajityypillistä käyttäytymistä. Kenties meidän kannattaisi hyödyntää tätä jo luolasta mukaamme tarttunutta tapaa myös markkinoinnissa?
Perinteinen tapa on ajatella markkinointia prosessina, eräänlaisena koneena, jonka läpi ihminen kulkee, ja jonka sisuksista poistuessaan hän toivottavasti on markkinointikonetta käyttävän yrityksen asiakas. Tällaista matkaa kutsutaan myyntisuppiloksi tai myyntifunneliksi. Tämä on monelle meistä tuttu, mutta sen tehokas hyödyntäminen ei välttämättä ole.
Esimerkkirakenne ostosuppilosta esimerkkidigimedioilla
Digitaalinen markkinointi on pirstaloinut mediakenttää jo monen vuoden ajan. Tämä tosiseikka vain korostaa korkeatasoisen strategisen markkinointisuunnittelun merkitystä. Hetken mielijohteesta voi tehdä nykyään paljon, ja joskus kannattaakin tarttua ajankohtaisiin asioihin, mutta pitkäjänteisen tekemisen merkitys ei ole hävinnyt minnekään. Kanavia on valittavissa miltei loputtomasti, mutta kuten niin usein muutenkin, kannattaa tehdä jotain hyvin kuin montaa huonosti. Asiakas on kaiken keskiössä. Pirstaloitunut mediakenttä on saanut aikaan myös sen, että asiakaskunta ja potentiaalinen asiakaskunta on hajallaan eri kanavissa ja erilaisten kommunikaatiotapojen rajaamaa. Tämä tarkoittaa, että sama asia tulisi pystyä kommunikoimaan samalle ihmiselle eri tavalla eri kanavissa kuin myös toki eri ihmisille eri kanavissa ja samassa kanavassa. Tämä puolestaan pohjautuu kanavien erilaisuuteen, eli ihmiset odottavat eri kanavilta erilaista sisältöä samaan tapaan kuin he odottavat erilaisia ohjelmia eri televisio- ja radiokanavilta. Tähän tulee myös markkinoijan mukautua, ja se antaa valtavasti mahdollisuuksia.
Tärkeintä on miettiä markkinoinnin tavoite. Se on suorassa suhteessa yrityksen liikevaihtotavoitteeseen lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Markkinointi on keskeinen osa yrityksen kasvua ja myyntiä ja sen tulisi olla tavoiteorientoitunutta. Markkinoinnilla saadaan myyntiä. On olemassa joitakin “lainalaisuuksia” tai “sääntöjä”, jotka kannattaa ottaa huomioon digitaalista mediastrategiaa laadittaessa.
Digitaalisen markkinoinnin ja analytiikan merkitys kasvaa edelleen eikä juuri ole toimialaa, jota muutos ei koskisi. Koronapandemia on muuttanut mediakenttää ja muuttaa myös omalta osaltaan tulevaisuudessa, jos ja kun medioiden kulutus muuttuu. Digitalisoitumisen ja uusien kanavien myötä on mahdollista tehdä vaikuttavampaa markkinointia kuin aiemmin ja eri tavoilla. Brändien on mahdollista olla läsnä oikeassa paikassa juuri silloin, kun on oikea hetki.
Katso Case Valmet Automotive, jossa tekemämme HR-rekrykonseptin lisäksi olemme auttaneet rekrytoimaan Salon akkutehtaalle satoja uusia työntekijöitä.
Haluaisitko jutella lisää, miten laadukkaat luovat sisällöt ja tehokas digimarkkinoinnin tekeminen hyödyttäisi teitä? Ota yhteyttä!