Elokuvamainonta kasvaa – ja toimii

Anna-Mari Taipalus
|
04.03.2016

Talvi oli tuloillaan. Marraskuu imi itseensä kaiken valon ja ajatus auttamattoman pitkästä talvesta kyti jokaisen mielessä. Kesään olisi matkaa.

Noina harmaina päivinä me käsikirjoitimme asiakkaallemme Busterille mainoksen, joka kehottaisi veneostoksille ja antaisi lohtua räntäsateeseen.

Suomalaiset menevät hanakasti elokuviin. Kuumana kesäpäivänä viileä sali on autuas paikka. Ja talvella, kun sohjo viistää kasvoja, on hyvä paeta satumaailmaan. Aina on tovi mukaansatempaavalle tarinalle.

Halusimme toteuttaa Busterin mainoksen filminä, elokuvateatteriin kohdistaen. Olimme tietoisia elokuvateatterikävijämäärän kasvusta ja siitä, että suurelta kankaalta nähty mainos saa katsojien jakamattoman huomion, herättää tunteita ja jää mieleen. Olemmehan itsekin istuneet punaisilla penkeillä ja odottaneet elokuvan alkua mainoksia seuraten.

Olisimme päässeet helpolla toteuttamalla aurinkoisen studion kaikkine kesärekvisiittoineen iloisen musiikin pauhatessa ja kuvanneet solariumista pullahtaneita, valkohampaisia ilopillereitä. Mutta samalla olisimme kaivaneet itsellemme syvintä mahdollisinta kuoppaa. Mikään ei ole anteeksiantamattomampaa kuin lätkiä aurinkorasvapurkilla vakavan, talvisaappaisen suomalaisen poskille. Ei mikään.

Uusin agenttielokuva oli sopivasti tulossa ensi-iltaan ja saimme tuotannon sekä mainosajan sopimaan sen puitteisiin. Loimme mainoksesta trailerin, joka kertoo synkästä agentista hurjastelemassa mustien marrasaaltojen tyrskyissä – luonnollisesti hienolla kulkupelillä, Buster Super Magnumilla.

Mainos puri suomalaiseen, saaristoon ja järvenselille kaipaavaan kävijäkuntaan.

”Elokuvamainonta on vahvassa kasvussa. Vaikka nykyään tehdään aikaisempaa enemmän valkokankaille sopivaa materiaalia, niin harvoin näkee niin räätälöidysti elokuvamainoksena toteutettua kampanjaa kuin Busterin agenttimainos”, kertoo Finnkinon Account Manager Esko Felin.

”Elokuvamainen kuvausjälki ja tarina tekivät mainoksesta viihdyttävän. Osa asiakkaista luulikin sitä aluksi traileriksi, kunnes ilahtui huomatessaan sen olevan Busterin oma agenttimainos”, Felin lisää.

Myös asiakkaamme oli lopputulokseen tyytyväinen.

”Briiffin tiimi teki hienoa työtä. Videomainos toi mukavaa vipinää venekaupoille”, toteaa Buster Boats Oy:n tuotekehitysjohtaja Anders Kurtén.

Mitä tästä opimme?
Hiljaiseen markkina-aikaan pitää satsata.
Elokuvamainonta ei ole suhteettoman kallista.
Erottuva ja uskaltava mainonta potkii käenpoikasen lailla kilpailijat markkinapesästä.

Niin, että saisiko olla yksi älyttömän toimiva idea?
Älyttömyyteen ja sen yli,
Annu

Samaa mieltä? Jaa somessa!


MADE WITH BRIGHT ATTITUDE.

Ota meihin yhteyttä

Briiffi Oy, Aurakatu 18, PL 52, 20101 Turku, puh. 02 275 2300

Rekisteriseloste

Seuraa meitä:
Youtube   Facebook   Instagram   Twitter