Hetki elämässämme

Vieraileva Stara
|
07.06.2017

Nyt on se hetki. Harjoitteluni Briiffissä on ohi. Neljä kuukautta hujahti ohi vauhdilla. Vasta hetki sitten tutustuin työpisteeseeni ja kysyin, mikä ihmeen ländäri. Ja nyt puhun sujuvasti mainosmiesten kielillä. Ainakin melkein.

Menneen hetken aikana opin paljon yhteistyöstä, joka solmii yhteen mainostoimiston jokaisen työpäivän ja projektin. Koin myös, kuinka joskus on rikottava rajoja parhaan tuloksen aikaansaamiseksi ja toisinaan jaksettava tehdä töitä vanhalla hyvällä kaavalla, vaikka mieli tekisi revitellä. Pääsin kirjoittamaan ja ajatteleman luovemmin, kuten toivoin, with bright attitude. Kirjoitin tekstiin ”upeaa”, kun siltä tuntui. Kaikkea tätä ja paljon muuta mahtui tähän elämäni pieneen hetkeen.

Myös mainos on erittäin lyhyt hetki elämässämme. Kun ajamme autoa, kuulemme, kuinka ”sen kyllä huomaa kun on kunnon koti”. Jääkiekkopelin tauolla näemme, kuinka parrakas pappa hehkuttaa kotimaisia kanansiipiä komealla, möreällä äänellään. Facebookia selaillessamme ohitsemme vilahtaa likainen tuulilasi, johon katutaiteilija on päässyt käsiksi. Hetkiä, hetkiä, hetkiä, ja jatkamme päiväämme.

Siinä hetkessä testataan hyvän ja huonon mainoksen ero. Vaikka mainos vie elämästämme vain pienen hetken, jää hyvä mainos elämään mieleemme. Se saattaa koskettaa vahvasti, muistuttaa meitä jostain oman elämämme hetkestä tai ärsyttää niin paljon, että se jää vain pakonomaisesti mieleemme pyörimään. Saammehan itsemme usein kiinni hyräilemästä jotain mainoksesta tuttua rallatusta. Tällaisen mainoksen luominen on taitolaji. Kun tästä pienestä hetkestä puhutaan vielä vuosien päästä, on mainos ollut napakymppi.

Kuten mieleemme painuva hyvä mainos, jää myös hetkeni Briiffissä elämään. Tästä tulen puhumaan vielä vuosien päästä. Täältä sain hyvät eväät jatkolle, tulevaisuuden hetkille.

Uusiin haasteisiin suunnaten
Pia Vainikka
Briiffin copywriter-harjoittelija

Samaa mieltä? Jaa somessa!


Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla

MADE WITH BRIGHT ATTITUDE.

Ota meihin yhteyttä

040 569 3333

Briiffi Oy, Aurakatu 18, PL 52, 20101 Turku

Rekisteriseloste

Seuraa meitä:
Youtube   Facebook   Instagram