Jalka pois jarrulta

Jonne Saivosalmi
|
21.01.2016

Taloudellisesti haastavina aikoina Suomessa yritysten markkinointitoimenpiteet ovat yleensä kutistuneet. Leikataan jo suunnitelluista kampanjoista, kytätään kilpailijoiden tekemisiä ja pelätään virheitä. Puristetaan mailaa rystyset valkoisena ja ollaan tuskissaan siitä, että pitäisi saada lisää myyntiä, mutta ei uskalleta investoida lisämyynnin hankkimiseen.

Aloin pohtia kliseistäkin vertausta Ruotsin markkinointiosaamiseen ja ennen kaikkea markkinoinnin hyödyntämiseen eri tilanteissa. Havahduin rakkaan naapurimme markkinointi-sanan sisältöön: marknadsföring = markkinan ohjailua ja johtamista. Hehän ovat oivaltaneet asian ytimen jo terminologiaa määritellessään! Kun haluaa saada lisää kauppaa, tulee markkinaa hieman ohjailla oikeaan suuntaan.

Ruotsin taloudessa menee tällä(kin) hetkellä ihan vahvasti. Naapurin diskuteeraajat piru vie ovat jatkaneet markkinointia näinä yleisen taloustilanteen epävarmoina aikoina. Harvemmin juustohöylää heiluttamalla onkaan lisätty myyntiä.

Myös digitaalisessa markkinoinnissa ruotsalaiset ovat meitä edellä. Digitaalisuuden mahdollistamiin kustannustehokkaisiin markkinointimahdollisuuksiin kannattaa tarttua ja hakea niiden avulla sekä kohdennettavuutta että tuloksia.

Markkinoiden ohjailuun on saatavissa apua laadukkailta kumppaneilta. Asiakkaan ja toimiston tiiviillä yhteispelillä on uuden myynnin hakemisessa ja siinä onnistumisessa ratkaiseva merkitys. Tästä yhteispelistä on meillä Briiffissä kertynyt paljon kokemusta ja siitä on muovautunut toimintatapa, jota vaalitaan ja kehitetään.

Optimistista markkinointivuotta! Den glider in.
BRIGHT ATTITUDE. BRIIFFI.

Samaa mieltä? Jaa somessa!


MADE WITH BRIGHT ATTITUDE.

Ota meihin yhteyttä

Briiffi Oy, Aurakatu 18, PL 52, 20101 Turku, puh. 02 275 2300

Rekisteriseloste

Seuraa meitä:
Youtube   Facebook   Instagram   Twitter