Liikuttava kuva koskettaa

Anna-Mari Taipalus
|
11.12.2015

Tarinankerronnan ikiaikaiset säännöt pätevät tämän päivän filmeihinkin. Kun käsikirjoitus on koskettava ja koukuttava, ollaan jo puolitiessä hyvään lopputulokseen. Laadukas kuvaus tuo oman, merkittävän osansa viestin läpivientiin. Mutta miten viedä projekti vielä askeleen edemmäs?  Tähän antoivat vastauksen Digiporkkanan velikullat, Tuomas Vuorio ja Mikko Lesonen, jotka luovat edelläkävijöinä uraa interaktiivisen videon osaajina.

– Kun näimme erään kansainvälisen brändin interaktiivisuuteen ja toiminnallisuuteen perustuvan videon, alkoi ajatus juosta. Miten me voisimme tehdä homman vielä paremmin, Vuorio kertoo.

– 95 % videoista tehtiin flash-pohjaisiksi. Meitä alkoi kiinnostaa HTML5-tekniikka. Kaikki lähti omasta kiinnostuksesta ja hurjasta määrästä tiedonjanoa, Lesonen lisää.

Koska ala on jatkuvassa liiketilassa, on hyvien kontaktien ja oman tietotaidon jatkuva kartuttaminen edellytys kehitykselle ja menestykselle. Digiporkkana lähti samoilta kalkkiviivoilta.

– Loimme kontakteja, tutkimme videoita ja kehitimme omaa malliamme. Työtä on ollut paljon, Vuorio summaa.

Kun Vuorio ja Lesonen lähtivät kehittämään omaa interaktiivista videoalustaansa, piti ottaa huomioon analytiikkatyökalut, halutut funktiot ja platformit.

– Tekniikka on vaatinut paljon työtunteja. Mutta on se sen arvoista. Olemme luomassa uutta toimintamallia, jonka keskiössä on uusi markkinointitapa, Vuorio sanoo.

Interaktiivinen mainosalusta reaaliaikaisella videoanalytiikalla on demovaiheessa vuoden vaihtuessa. Sen luvataan tarjoavan valintoja, vahvaa vaikuttamista ja katsojien sitouttamista.

Kuvallinen viesti on tarttumapinnaltaan tekstiä tehokkaampi

– Forbesin tutkimuksen mukaan noin minuutin pituinen video kertoo enemmän kuin 1,8 miljoonaa sanaa. Luetusta tekstistä jää aina vain osa mieleen, mutta video menee suoraan muistikeskukseen, Lesonen kertoo.

Mutta mikään filmi ei ole tarpeeksi tehokas ja tuota tuloksia, jos se ei löydä haluttua kohderyhmää.

– Optimoinnilla saadaan vietyä video niiden näytöille, joille sillä on merkitystä. Vielä tällä hetkellä YouTube-mainonta on Suomessa Euroopan halvinta. Se kantaa hedelmää kalliimpanakin, mutta erityisesti nyt, kun se ei maksa maltaita, miehet summaavat.

Video voi olla paljon muutakin kuin vain mainos. Se on monimuotoisten tarinoiden kerrontatapa, jota kannattaisi hyödyntää myös yritysten sisällä.

– Brändivideo, vuosikertomus, blogi, yrityksen palvelu- ja henkilöesittelyt.. Oikeastaan kaiken voi tehdä videon muodossa.

Video on muuttunut lähivuosina kalliista ja kankeasta tuotannosta kevyempään ja nopeampaan toimintamalliin. Tuotanto on ripeämpää ja kustannukset kevyempiä. Eri tuotantoyhtiöt tarjoavat laajan kirjon erilaisia hintoja.

– En voi suositella valitsemaan yhteistyökumppania hinta edellä, sillä hätäinen suunnittelu ja kantamaton tarina tekevät vain hallaa. Valitettavasti alalla on hintoja polkevia yrityksiä, joiden lopputulos on kaikkea muuta kuin laadukas, Vuorio painottaa.

Digiporkkanassa homma lähtee liikkeelle sisällöntuotannosta.

– Tarina on se, joka kantaa. Sen pitää olla loistava, omaan kohderyhmään pureutuva, Lesonen ja Vuorio täsmentävät.

Mikä Digiporkkana? Tutustu yritykseen osoitteessa www.digiporkkana.fi

Avaamme blogissamme yhteistyökumppaneidemme tarjoamia palveluita, uusia tuulia ja alallamme tapahtuvia muutoksia. 

Samaa mieltä? Jaa somessa!


Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla

MADE WITH BRIGHT ATTITUDE.

Ota meihin yhteyttä

Briiffi Oy, Aurakatu 18, PL 52, 20101 Turku, puh. 02 275 2300

Rekisteriseloste

Seuraa meitä:
Youtube   Facebook   Instagram