Mainostoimistossa kuhisee – työharjoittelijan ensikosketus mainosalaan

Vieraileva Stara
|
11.02.2016

Kolmen kuukauden työharjoittelu mainostoimisto Briiffissä on pian päättymässä. Miltä mainosala on työharjoittelijasta maistunut?

Olen elokuva- ja tv-alalle suuntautunut medianomi. Hain harjoittelijaksi Briiffiin, koska halusin ottaa selvää mainostoimiston työkulttuurista. Aikaisempaa kokemusta mainosalalta minulla ei ollut.

Odotukseni mainostoimistossa työskentelystä vastasivat realistisesti sitä maailmaa, jossa luovuuden valtaamat palaverit ja lyhyelläkin varoitusajalla toteutettavat asiakastyöt ovat jokapäiväisiä. Audiovisuaalisen sisällön suunnittelijaksi ja tuottajaksi kouluttautuneena sain mahdollisuuden kehittää ydinosaamistani mainosvideoiden parissa. Asiakastöiden ohella pääsin myös editoimaan Briiffille oman showreelin, jota mainostoimisto voi hyödyntää asiakas- ja yhteistyötapaamisissaan.

Mainosala tekee omanlaisensa pesäeron tv-yhtiössä näkemiini projekteihin ja työtapoihin erityisesti liikkuvan kuvan tuotannoissa: tuotantoyhtiö pyrkii toteuttamaan mahdollisimman paljon oman talonsa sisällä, kun mainostoimistolle on ominaista ulkoistaa osa töistä alihankkijoille. Mainostoimiston yhteistyökumppani- ja alihankkijaverkosto onkin varsin laaja. Siihen lukeutuu niin mainoksiin ja yritysvideoihin erikoistuneita tuotantoyhtiöitä kuin myös valokuvaajia, painotaloja ja tapahtumanjärjestäjiä.

Kokonaisuutena työharjoittelu on ollut antoisa kokemus. Se avarsi toivotusti näkemystäni mainostoimiston monipuolisesta maailmasta. Harjoittelu on myös auttanut omien uravalintojeni selkiinnyttämisessä. Haluan tulla paremmaksi moniosaajaksi – olen asettanut tavoitteekseni kehittyä tv-alan työtehtävien lisäksi mainosalalla vaadittavissa toimenkuvissa, kuten graafisessa suunnittelussa sekä printtimediassa. Tulevaisuuden haaveena olisi myös oman yrityksen perustaminen.

Mikäli ura mainosalalla ruudun toisella puolella kiinnostaa, soveltuu Briiffi harjoittelupaikkana erinomaiseksi lähtöalustaksi, sillä se antaa niin työhönsä omistautuneen ammattilaistiiminsä kuin myös laajan kontakti- ja asiakasmääränsä puolesta selkeän kokonaiskuvan mainosalasta ja sen monimuotoisesta elämästä.

Raikkain terveisin,
Henrik Savonen

Samaa mieltä? Jaa somessa!


MADE WITH BRIGHT ATTITUDE.

Ota meihin yhteyttä

Briiffi Oy, Aurakatu 18, PL 52, 20101 Turku, puh. 02 275 2300

Rekisteriseloste

Seuraa meitä:
Youtube   Facebook   Instagram   Twitter