Niin ne dinosaurukset sitten kuolevat sukupuuttoon

Vieraileva Stara
|
27.04.2018

Markkinointi&Mainonta -lehden nettisivuilla komeilee artikkeli: Elokuvajätti tehtailee valituksia tubettajille leffa-arvioista. Jutun alle jätetty kommentti herättää huomioni: ”Niin ne dinosaurukset sitten kuolevat sukupuuttoon. Näkee että moni elokuvayhtiö ei osaa mukautua muuttuvaan maailmaan… Se on heidän tuhonsa pidemmällä tähtäimellä.”

Tällä alalla itsensä ja osaamisensa jatkuva kehittäminen on selviytymisen ydin. Tänä päivänä käytettävät Adoben ohjelmat ja sosiaalisen median markkinointimetodit voivat olla ”niin 2010-lukua” jo viiden vuoden päästä. Tekniikka kehittyy ja meidän on yritettävä pysyä sen mukana. Teknisen kehityksen seurauksena myös ihmismieli kehittyy koko ajan. Tämän tiesi jo Kaapo laulaessaan ”maailma muuttuu, niin minäkin.”

Kuluttajat tulevat yhä tietoisemmiksi markkinoinnin ja mainonnan olemassaolosta, mikä herättää niin myönteisiä kuin kielteisiäkin tunteita. Myönteisen yleiskuvan ylläpitämiseksi markkinoinnin ammattilaisten tulee kehittää jatkuvasti uusia menetelmiä, jotka ilahduttavat kuluttajia – hermostuttamisen sijaan.

Lisäksi alan toimijan olisi hyvä pysyä kärryillä ajankohtaisista tapahtumista ja trendeistä. Helpoin tapa on uutisten päivittäinen seuraaminen ja lehtien lukeminen. Itse koen olevani tällä hetkellä aika huono seuraamaan maailman tapahtumia. Luulen, että se johtuu nuoresta iästäni: on jo ihan tarpeeksi hankalaa pysyä kartalla omasta elämästä, niin yritäpä sitten tehdä sama koko maailman kanssa! Onneksi meillä on töissä kasoittain uunituoreita aikakausilehtiä keittiön pöydällä. Niitä voi sitten hyvällä omatunnolla selailla ruokatauon aikana.

Minusta on ollut mahtava nähdä, kuinka täällä Briiffissä pyritään kehittämään omaa osaamista jatkuvasti. Viime viikolla meillä oli toimistolla Digifiesta, jossa kerrottiin sähköisen ulkomainonnan uusimmista mahdollisuuksista ja tällä viikolla tunkeuduin harkkariparini kanssa toimiston sisäisen käyttöliittymäkoulutukseen, jossa keskusteltiin nettisivujen presentoinnista asiakkaille ja puhuttiin uuteen suunnitteluohjelmaan siirtymisestä. Yllättäen en kuullut yleisöstä yhtään poikkipuolista sanaa tai edes syviä huokaisuja ohjelman vaihtamiseen liittyen, päinvastoin. Olin jopa aistivinani ilmassa pientä jännitystä ja uutuuden viehätystä. Se on mielestäni tällä alalla kaikista parasta!

Vanha koira voi oppia uusia temppuja: siinä missä ykkösluokkalaiselle serkulleni emojien suoranainen ”raiskaaminen” on arkipäivää, myös 70-vuotias mummoni oppi viime viikolla laittamaan Whatsappissa kolme emojia peräkkäin. Enkä nyt tarkoita tämän kuluneen sananlaskun käytöllä sitä, että kollegani olisivat koiria, tai edes vanhoja. Ehkä jätän vertauskuvat nyt osaltani tähän, sillä elämmehän vuotta 2018 ja jokainen saa olla juuri sitä mitä haluaa. Joten olkaa kaikki sellaisia kuin olette, mutta älkää kuitenkaan dinosauruksia!

Wilma Isokääntä
copyharjoittelija

Samaa mieltä? Jaa somessa!


Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla

MADE WITH BRIGHT ATTITUDE.

Ota meihin yhteyttä

040 569 3333


Briiffi Oy

TURKU
Aurakatu 18, PL 52, 20101 Turku

HELSINKI
Spaces Postitalo, Mannerheiminaukio 1, 00100 Helsinki

Rekisteriseloste

Seuraa meitä:
Youtube   Facebook   Instagram