Osaaminen ja oikea asenne kantavat aina

Jonne Saivosalmi
|
15.04.2020

Maaliskuu 2020 merkitsi isoa muutosta meille ja koko maailmalle. Vain muutamassa viikossa pandemia nosti pöydälle kriittiseen tarkasteluun vuosien kuluessa rakennetut, toimiviksi hioutuneet käytännöt, tuotteet ja palvelut – mikä toimii tässä tilanteessa, mitä pitää muokata, mitä keksiä alusta asti uudelleen?

Asiakkaat olivat ensin epäuskon ja hämmennyksen vallassa. Osalla kauppa kävi kuten ennenkin, mutta toiset miettivät jo hanskojen lyömistä tiskiin.

Mieleeni nousseet kysymykset olivat isoja ja hankalia: Miten voimme auttaa ja sparrata asiakkaita etänä? Miten hoidamme myynnin ja presentaatiot verkon yli? Kuinka voin tukea ja johtaa henkilökuntaa, kun näen heitä vain Teams-palavereissa tai kuulen puhelimessa? Miten käy luovan suunnittelun ja ideoinnin, kun tiimit ovat hajallaan kotitoimistoilla?

Suunnittelutyön ja asiakastapaamisten käytännöt löysivät yllättävän nopeasti uudet uomansa. Etäyhteydet ovat kovassa käytössä, luovuus kukkii sähköisesti ja työyhteisön jäsenet tukevat toisiaan hienosti. Bright attitude osoittaa voimansa joka päivä.

Alkushokin jälkeen alkoivat hahmottua ne ydinasiat, jotka kantavat myös poikkeusolosuhteissa: Ole rehellisesti kiinnostunut siitä, miten asiakkaalla menee ja minkälaista apua hän tarvitsee. Kysy, miten työntekijä jaksaa, mitä ihmiselle kuuluu. Kuuntele, pyri auttamaan, kerro avoimesti omista kokemuksistasi. Hanki ja jaa pätevää, tutkittua tietoa. Yritä ymmärtää ja ennakoida, mitä on tapahtumassa yhteiskunnassa, taloudessa ja ihmisten arjessa. Ajattele optimistisesti ja rohkeasti. Huomaa uhat ja möröt, mutta keskity etsimään ratkaisuja ja uusia mahdollisuuksia. Älä lamaannu.

Yhteisen kriisin keskellä moni haluaa tehdä jotain hyödyllistä auttaakseen muita ja koko yhteiskuntaa. Tämä voima on saanut myös yritysten rattaat liikkumaan – jos ei nyt ihan entiseen tahtiin, niin ainakin kävelyvauhtia. Yritykset ideoivat uusia toimintamalleja ja ihmiset kokeilevat auliisti uudenlaisia palveluja.

Myös Briiffi ja Ground koostivat tarjolle poikkeusajan paketit, joilla voimme auttaa asiakasyrityksiämme kustannustehokkaasti, sekä pitää oman bisneksemme pyörimässä. Kokonaisvaltaiselle osaamiselle ja näkemykselle on nyt entistäkin suurempi tarve. Vaatii lujaa ammattitaitoa ja vankkaa kokemusta hahmottaa muuttunut tilanne, ajatella luovasti ja auttaa asiakasta jalostamaan markkinointiviestintänsä tähän aikaan sopivaksi. Milloinkaan eivät viestintä ja markkinointi ole olleet niin tiiviisti toisissaan kiinni kuin nyt. Mainonta on muuttunut osittain viestinnällisiksi ulostuloiksi. Vastuullisuus on päivän sana. Kanavien on oltava suorat ja läpinäkyvät joka suuntaan: viisas yritysjohto kuuntelee herkällä korvalla asiakkaitaan ja työntekijöitään, poimii toimivat ideat käyttöön, innostaa henkilökunnan mukaan uudistuksiin sekä kommunikoi koko ajan selkeästi, johdonmukaisesti ja luotettavasti. Sisäisen ja ulkoisen viestinnän asiantuntijoina ja markkinoinnin sparraajina Briiffi ja Ground auttavat asiakkaitaan tässä haastavassa tehtävässä.

Kriisi on usein myös uuden hyvän alku. Voisiko yksi seuraus koronakeväästä 2020 olla, että yrityksissä nähtäisiin viestinnän ja markkinoinnin integroimisen hyöty ja voima myös normaalioloissa?

Lähitulevaisuuden voittajia ovat ne, jotka kiihdyttävät nopeasti vauhtiin poikkeustilanteen väistyttyä. Paras tapa ei todennäköisesti ole se sama, joka toimi ennen. Haluamme olla apunasi miettimässä, miten yrityksesi on murroksen jälkeen eturintamassa luomassa uutta kasvua ja menestystä.

Ystävällisin ja rohkaisevin terveisin,

Jonne

Samaa mieltä? Jaa somessa!


Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla

MADE WITH BRIGHT ATTITUDE.

Ota meihin yhteyttä

040 569 3333


Briiffi Oy

TURKU
Aurakatu 18, PL 52, 20101 Turku

HELSINKI
Spaces Postitalo, Mannerheiminaukio 1, 00100 Helsinki

Rekisteriseloste

Seuraa meitä:
Youtube   Facebook   Instagram