Resepti markkinointihaasteisiin

Jonne Saivosalmi
|
11.11.2015

Mainostoimistojen keskihinnat ovat laskeneet jo monta vuotta peräkkäin. Asiakkaat leikkaavat markkinointibudjettejaan, kilpailuttavat jatkuvasti toimistokumppaneitaan ja ovat herkästi vaihtamassa toimistoa. Mainostajien liiton mukaan heidän jäsenyrityksistään joka toinen kilpailutti kumppaninsa vuonna 2014.

Lisäksi kilpailu kiristyy, kun uusia erikoistuneita (some- tai digi-alkuisia) toimistoja syntyy kuin citykaneja Helsingin puistoihin. Miten keskikokoinen 30-vuotias mainostoimisto pärjää tässä maailmassa – ja millä keinoilla?

Näiden kysymysten äärellä aloitin tammikuussa Briiffin johdossa. Onneksi tekemisen pohja oli mainiossa kunnossa, asiakaskanta hyvä ja osaamista talossa roppakaupalla. Silti oli tarpeellista katsoa peiliin, olla rehellinen ja lähteä linjaamaan kehitystarpeita.

Ripaus analysointia, kauhallinen asennetta

Aloitimme strategiatyöskentelyn, johon osallistui koko henkilökunta. Kun suutari tekee omalle lapselleen kenkiä, se vasta onkin mielenkiintoista. Lähdimme liikkeelle vanhalla kunnon swot-analyysillä. Vahvuudet löytyivät ja niistä oltiin yhtä mieltä. Heikkouksia kutiteltiin listalle riittävästi, jotta kehitysprojektit ovat seuranamme jatkossakin.

Arvostan itse kovasti asiakaspalvelun toimivuutta yhdistettynä substanssiosaamiseen. Sellaiset kumppanit ovat tulevaisuudessa voittajia, jotka huolehtivat ja välittävät asiakkaasta sekä samalla ammattitaitoaan kekseliäästi käyttäen löytävät asiakkaalle reseptin tämän markkinointihaasteisiin.

Tarvitaan oikeaa asennetta sekä tämän päivän ja vähän huomisenkin osaamista. Latasimme ydinlupaukseemme kaiken meille tärkeän.

BRIGHT ATTITUDE. BRIIFFI.

(Osaaminen ilman oikeaa asennetta on kuin laiva ilman moottoria. Asenne ilman osaamista kuin teinipoika naistentansseissa.)

Mausteisin terveisin
Pääkokki
Jonne Saivosalmi

Samaa mieltä? Jaa somessa!


Seuraava

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla

MADE WITH BRIGHT ATTITUDE.

Ota meihin yhteyttä

040 569 3333

Briiffi Oy, Aurakatu 18, PL 52, 20101 Turku

Rekisteriseloste

Seuraa meitä:
Youtube   Facebook   Instagram