Strateginen kumppanuus – mitä se on?

Jonne Saivosalmi
|
30.08.2016

Monella toimialalla Suomessa markkinat ovat tällä hetkellä haasteelliset. Omasta tekemisestä, tuotteista ja brändistä pitäisi löytää uudenlaista potkua, houkuttelevuutta ja erottuvuutta.

Henkilökunta, tuo yrityksen voimavaroista suurin, kaipaa ja ansaitsee johdolta selkeää näkemystä suunnasta ja keinoista, miten yritystä viedään eteenpäin. Henkilökunnan sitouttamisessa ja motivoinnissa jämptisti raamitettu yritysbrändi ja palvelulupaus antavat yhteisen päämäärän ja ohjekirjan, jota noudattamalla onnistuminen on helpompaa.

Brändin ja viestinnän kehittämisessä kaivataan välillä ulkopuolisia sparraajia, strategisia kumppaneita.

Mitä on strateginen kumppanuus markkinointiviestinnässä?

Meidän 32 vuoden mittaisen kokemuksemme perusteella strategiselta kumppanilta pitää löytyä:
1) ymmärrystä asiakkaan liiketoiminnasta
2) intoa astua asiakkaan saappaisiin ja perehtyä syvällisesti hänen yrityksensä haasteisiin
3) taitoa nähdä, miten haasteet ratkaistaan ja markkinointia uudistetaan sopimaan vallitsevaan tilanteeseen
4) luovuutta ja kirkkaita ideoita, joilla tehdään erottuvaa markkinointiviestintää
5) sitkeyttä puskea eteenpäin ja hakea parasta ratkaisua myös hankaluuksien kasautuessa tielle
6) oikeanlaista palveluasennetta ja
7) ehdotonta luotettavuutta, koska paras lopputulos saavutetaan, kun asiakas voi avata mahdollisimman avoimesti koko tilanteensa kumppanille.

Tällä reseptillä brändin rakentamisesta ja markkinointiviestinnän kehittämisestä tulee asiakasyrityksen ja strategisen kumppanin yhteinen työmaa. Molempien tietämystä ja osaamista hyödyntäen muotoutuu paras ratkaisu kysymykseen, miten kannattaisi toimia, jotta asiakasyritys nousisi halutulle paikalle markkinassa.

Meillä on ollut ilo osallistua useiden asiakasyritystemme strategiatyöhön, olla apuna ratkaisemassa vaikeitakin tilanteita ja ottaa yhdessä uutta suuntaa tekemiseen. Välillä on tarvittu pajavasaraa, joskus on riittänyt pelkkä hiomapaperi.

Hyväkin brändistrategia vaatii aika ajoin uudelleenarviointia ja suunnantarkistusta. Reilu vuosi sitten lanseeraamamme BRIGHT ATTITUDE. BRIIFFI. on toiminut mainiosti omalla uudistuspolullamme, kun kehitämme toimintaamme ja palveluitamme. Briiffi haluaa olla asiakkailleen jatkossakin osaava, rohkea ja palveleva strateginen kumppani, joka omalla ja verkostonsa osaamisella ratkoo kinkkisimmätkin caset, niin kotimaassa kuin kansainvälisessäkin markkinoinnissa.

Oma mottoni on ollut jo pitkään: rakenna työstäsi sekä mukavaa että haastavaa. Tätä toivon myös asiakastyöskentelyltämme, kun jaamme brändin rakentamisen ja operatiivisen markkinoinnin tekemisen ilot ja tuskat asiakkaittemme kanssa – samalla puolella pöytää.

Työkintaat käsissä, katse horisontissa,
Jonne Saivosalmi

Samaa mieltä? Jaa somessa!


Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla

MADE WITH BRIGHT ATTITUDE.

Ota meihin yhteyttä

Briiffi Oy, Aurakatu 18, PL 52, 20101 Turku, puh. 02 275 2300

Rekisteriseloste

Seuraa meitä:
Youtube   Facebook   Instagram