Tarina on kaikki

Anna-Mari Taipalus
|
13.05.2016

Hypoteettinen mielikuva. Jos rakentamamme maailma tällaisenaan palaisi poroksi maan tasalle, millä taidoilla pitäisimme itsemme hengissä? Mitä minä voisin, kun nykyinen elämäni keskittyy lähinnä tarinoihin ja mielikuviin?

Lapsena ylimalkaiseksi harrastukseksi jäänyt partio tuskin tarjoaisi apukeinoja maailman hätään.

Ystäväni on kouluttautumassa uudelleen. Hän halusi oppia taidon, joka olisi ikiaikainen, elämää ylläpitävä, ympärillä olevasta kriisistä tai rauhasta riippumaton.

Hänestä tulee kätilö.

Hän tulee auttamaan synnytystuskissa huutavaa naista saattamaan lapsen turvallisesti maailmaan. Hän tulee kohtaamaan vakavia hetkiä, kun kahden ihmisen henki on hänen käsissään. Hän luo osaltaan elämää. Jatkuvuutta. Ihminen ei tule koskaan lopettamaan lisääntymistä, oli tilanne katastrofaalinen tai ei.

Olisi helppo lyödä hanskat tiskiin, katsoa ylimalkaisesti omia somekampanjoitaan ja mainoskässäreitään. Että on sitten tällaisia tullut taas tehtyä! Onpa pinnallista, onpa kerta kaikkiaan turhaa! Minäkin haluan laittaa kädet saveen tai istukkaan!

Tarina on ollut aina. Alku, keskikohta, loppu, mythos. Aristoteleen Runousoppi on luonut näkymättömän normiston, jota on seurattu jo ennen ajanlaskumme alkuakin.

Tarina on yhtenäinen kokonaisuus, joka sisältää muutoksen.

Tarina on ikään kuin synnytetty elollinen tai eloton. Jokainen ihminen on tarina, jokainen yritys on tarina. Tarinan sisään mahtuu pienempiä tarinoita, joiden kokonaisuudesta syntyy jatkuvuus ja muutos. Mainonta on tarina. Tai toisinpäin, tarina on mainontaa. Yhtenäiset, samaan suuntaan vievät tarinat luovat vahvaa viestintää, monikanavaisesti. On tärkeää tietää mikä oma tarina on ja missä sitä kerrotaan, kuka sitä kuuntelee.

Jos rakentamamme maailma tällaisenaan tuhoutuisi, minä loisin savi- ja istukkakätisten vieressä tarinoita. Mutta ennen sitä me Briiffissä voisimme kernaasti luoda sinun yrityksellesi monikanavaisen tarinan, joka koskettaa ja tuottaa tulosta, synnyttää tarinalle uutta elämää.

Mythoksen ääreltä,
Annu

Samaa mieltä? Jaa somessa!


Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla

MADE WITH BRIGHT ATTITUDE.

Ota meihin yhteyttä

Briiffi Oy, Aurakatu 18, PL 52, 20101 Turku, puh. 02 275 2300

Rekisteriseloste

Seuraa meitä:
Youtube   Facebook   Instagram