Vieraskynä: Nonni, nyt muuttuu b2b:kin

Vieraileva Stara
|
21.06.2021

Talouteen on ladattu nousuodotuksia. The Economistissa oli mainio juttu siitä, mitä menneistä pandemioista on seurannut, ja mitä nyt voisi siis olla odotettavissa. Kehittyneiden maiden taloudet ovat nousemassa harvinaisella tavalla yhtäaikaisesti, ensimmäistä kertaa sitten 50-luvun. Jonkinlaista buumia siis viritellään, kun kuluttajat huojentuvat ja sääsämisaste laskee ja rahaa käytetään. Economist kuitenkin jatkaa vielä, ja varoittaa, että epävarmuus ei ole poistumassa. Ihmisten ja yritysten riskinottoalttius kasvaa, kansalaisliikehdintä saattaa kiihtyä -kuten vaikka Ranskassa 1830-luvulla a la Les Miserables. Lisätään tähän vielä ainakin EU:n Suomessakin juuri hyväksytty elpymisväline ja USA:n pykälää jättimäisemmät investointi- ja elvytysohjelmat – ainakaan likvidiydestä ei pitäisi olla kiinni. Vielä Economistin jutussa varoitetaan Covid-huomiojyrän alle jääneiden ongelmien pintautumisesta uudelleen, levottomuuksista kehittyvillä markkinoilla, ja niin edelleen.

Kasvua siis, vaikka ei ehkä niin villiä, kuin jotkut odottavat. Samaan aikaan jatkuvaa epävarmuutta, nopeita muutoksia, teknologian kehitystä, riskejä. Millaisella strategialla tällaisessa ympäristössä sitten menestytään? Ei ainakaan viiden vuoden jäykillä gosplaneilla. Sen sijaan ketteryydellä, muutosalttiudella, kokeiluilla ja niistä oppimisella. Kokeilut taas vaativat oikeaa kulttuuria ja työkaluja, alustoja ja kyvykkyyksiä. Alustoja on monenlaisia ja digitaalisten alustojen räjähdys tuntuu jatkuvan aina vain. Digitaalisuus tuo mukanaan toisenlaista vauhtia. Jos olet sattunut paikalle, kun Anssi Rantanen näyttää yleisön edessä, miten tehdään kolmessa vartissa markkinoille varsin valmiin oloinen tuotekokeilu, ymmärrät asian. Digitaalisuus pärähtää parhaillaan myös b2b-yritysten tekemiseen, pakosta on tulossa hyve, kun myyntiin ja markkinointiin saadaan vipua ja tehoja. Vaikka henkilökohtainen myyntityö tulee takaisin, kun virus saadaan talttumaan, digitaalisten työkalujen teho tarkoittaa, että ne jäävät varmuudella osaksi keinovalikkoa.

Jotta kokeilut eivät olisi kaoottista sähläystä työkaluviidakossa, vaan johtaisivat kehittymiseen ja menestykseen, niitä ohjaamaan tarvitaan merkitys. Purpose. Miksi tätä kaikkea oikein tehdään. Mihin ollaan menossa. Tämän pitää olla kirkkaana – ja jos ei ole, nyt pitää kirkastaa. Olet ehkä huomannut, että siellä tällä kotimaankin kaduilla on alkanut vilahdella Patagonian brändi. Patagonian perustaja Yvon Chouinard vilahti ensimmäistä kertaa Forbesin edellisellä miljardöörilistalla. Tämä ei ole sattumaa. Patagonian aitoon ytimeen on kudottu merkitys. Lopetan tästä firmasta kertomisen heti tähän, etten pääse kunnolla vauhtiin. Lukekaa Chouinardin Let My People Go Surfing ja The Responsible Company. Ja Eka Ruolan kirja, jossa Purpose on yksi neljästä uudesta peestä.

Uudenlaisessa tekemisessä ja uudessa ympäristössä on hyvä myös arvioida ja valita kumppaneita, joilta saa apua kirkastukseen, markkinaymmärrykseen, alustoihin, sisältöihin ja digitaalisiin ympäristöihin. 2nd Opinion ja Briiffi ovat samaan aikaan syvällinen ja ketterä yhdistelmä. Autamme teitäkin maailmassa, jossa on koko ajan uusi normaali.

Haluatko kuulla lisää

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Jonne Saivosalmeen (jonne.saivosalmi@briiffi.com) tai Jussi Paasioon (jussi.paasio@2ndopinion.fi)

Samaa mieltä? Jaa somessa!


Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla

MADE WITH BRIGHT ATTITUDE.

Ota meihin yhteyttä

040 569 3333


Briiffi Oy

TURKU
Aurakatu 18, PL 52, 20101 Turku

HELSINKI
Spaces Postitalo, Mannerheiminaukio 1, 00100 Helsinki

Rekisteriseloste

Seuraa meitä:
Youtube   Facebook   Instagram